2012. június 12., kedd

Sony Center és Boulevard der Stars

Sziasztok! Újabb hét telt el, és már megint sokmindenről kell beszámolnom Nektek!
Már tervezzük egy ideje, hogy esti pompájában is megnézzük Berlin, csak eddig sosem volt rá megfelelő alkallom, kellően elviselhető időjárás. Így aztán a múlt héten egyik este elhatároztuk, hogy megnézzük a belvárost. Egy már korábbi célpontunkat, a Sony Centert szerettük volna mindenképpen megtekinteni, mert bár nappal is fantasztikus építészeti csodát nyújt, éjszaka különleges fényjátékra kerül sor, a turisták szórakoztatása  érdekében. Ez egy nagy mozi-kiállító-vendéglátó komplexum a Potsdamer Platz-on. Természetesen egy óriási mozival, film- és televíziótörténeti kiállítással, rengeteg étteremmel és kávézóval valamint itt található a LEGOLAND is.

 

    
 Fantasztikus ez a tetőszerkezet 



Ahogy a Sony Center mellett sétálgattunk egyszer csak azt vettük észre, hogy a lábunk alatt csillagok vannak a járdán. Előszőr hirtelen fel sem fogtam, hogy a Hírességek Sétányán vagyunk. Hollywood-ban található az eredeti csillagos változat, de itt Berlinben is úgy látszik elkészült a megfelelője (mint minden amerikai cuccnak!)
Többnyire számomra ismeretlen német színészeknek, és rendezőknek, zeneszerzőknek állítottak csillagot, de nagyon érdekes volt, hogy le is lehet fényképeszkedni az egykori sztárokkal. :) Az ügyes tervezők ugyanis úgy alkották meg a sétányt, hogy a csillagoktól megfelelő távolságban "távcsöveket" szereltek be, ha ezen keresztül nézünk a sétányra, olyan, mintha a sztárok éppen a jelenlegi csillaguk helyén állnának életnagyságban. Mivel ez így elmagyarázva elég nehéz, ezért rákerestem interneten, és megmutatom képeken.

  
Ezeken az úgy nevezett "távcsöveken" át láthatóak a sztárok
És ha ügyesek vagyunk a fényképezőgéppel, akkor ilyen képet készíthetünk Marlene Dietrich-ről.  Mivel este volt, a mi képeinken vagy én vagy Marlene nem látszódik a vakuhasználattól függően, szóval majd egyszer nappal újra megpróbálom elkapni a hölgyet egy fotóra.
 
Ami még csodálatos volt az estében, az a Brandenburgi kapu esti fényekkel, én személy szerint rögtön beleszerettel, újra. Jó idő volt, kevesebb volt a turista, mint napközben és kellemesen lehetett sétálgatni az Unter den Linden-en.


Sajnos hét hátralévő felében eszméletlenül szörnyű volt az időjárás, napokig ki sem mozdultunk a szobából, csak maximum egyetemre mentünk be, de semmit nem lehetett megnézni, vagy csak egyáltalán sétálgatni a városban. Teljesen depresszióközeli állapotban voltunk esküszöm, ez az esős, szemerkélős, hideg időjárás, főleg így júniusban abszolút elfogadhatatlan, és egyszerűen nem tudom megszokni. (Azóta szerencsére konszolidálta magát, bár még holnap-holnaputánra is esőt mond, de legalább nem 11-13 fok lesz, hanem kicsit melegebb)
Azért ezekben az inységes időkben is kellően izgalmasan töltöttük el a napokat, vérre menő kártyapartykat csapva, söröket és finom fagyit majszolva éltük át a bezártságot. 

Hú és természetesen isteni finomakat főzünk, legalábbis a napokban eléggé felfuttatuk a szakácstudományunkat, szombaton például egy ínycsiklandó tepsis rakott karfiollal, ami egyszerűen mesésen finom lett.

Azóta természetesen elkezdődött a foci EB, és ezerrel nézzük a meccseket, de erről mindenképpen majd külön postban írok. Puszi Nektek és szép napsütéses hetet mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése