2012. május 31., csütörtök

Back in the city...


... csak hogy németesek maradjunk. Ugyanis tegnap este a városban sétálva egy furgonon ez a felirat állt: "Food ist unser Business!" Milyen echte német mondat... a germánok meg forognak a sírjukban. Bezzeg mikor én próbálom meg a hiányos német nyelvtudásomat, a méghiányosabb angoltudásommal kipótolgatni, hogy összerakjak egy számomra teljesen értelmes mondatot külföldiűűűl, akkor úgy néznek rám, mint borjú az újkapura... itt meg business, meg food. Tényleg kezdünk elmenni egy olyan világ felé, ahol nem lesznek különálló nemzetek, vagy népek, hanem egy nagy ország, rengeteg nemzetiség, rengeteg probléma és értetlenkedés.

Egyszóval visszatértünk Berlinbe, vasárnap reggel verőfényes napsütésben. És, hogy kipihenjük az otthon, kemény tanulással töltött két hetet vasárnap és hétfőn is kimentünk napozni egy parkba. Egyik alkalommal a Treptower Parkban sütkéreztünk, finom citromossör és labdázó török nyolcévesek társaságában. Sokszor hallom, hogy Berlin a "legzöldebb város" Európában, mindezt olyan tekintetben, hogy itt található a legtöbb közpark és erdő, vagy zöldterület a városon belül. Nos akár ha csak Google-map-on megnézzük, tényleg elég sok zöldet látunk, és a valóságban is így van, rengeteg parkot találhatunk itt, amit a lakosok ki is használnak. Hétvégente, vagy akárcsak délután sokan kivonulnak családostul, gyerekestül, viszik a plédeket, a grillkolbászokat, meg a söröket, és eltöltenek egy kellemes délutánt. Nagyon lazák itt az emberek, amolyan "Relax"-életstílusban élnek, nem idegeskednek annyit, mint mi, magyarok. :)

 
Egyébként tegnap megérkezett a rossz idő is, és ahogy néztem marad is egy darabig. Lassan kedzek arra gondolni, hogy ez az édes, drága időjárás hozzánk igazítja azt, hogy hol esik az eső és hol süt a napocska ..., magunkal vittük a rosszidőt Magyaroroszágra, és most visszahoztuk Berlinbe, kicsit jöhetne már igazán a nyár...légyszi! :)
Most tehát több heti kihagyás után újra visszatértem ide is, és rendszeresen írok majd fantasztikus kalandjainkról a német fővárosban. :) Holnap, reményeim szerint az elmúlt hét újabb-régi felfedezéseiről. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése