2012. május 3., csütörtök

Élvezd a napsütést, hogy éppen nem esik

Május van most már istenigazából. Ez pedig az időjáráson is megérződik rendesen. Múlt héten még kabátoztunk, az elmúlt két napban meg leolvadt rólunk az a kevés ruha is, tűzött a nap kegyetlenül, és irtó meleg volt. De mint mondottam május van, szóval ma megérkezett az eső és a lehülés is. 
Már épp eldöntöttem, hogy milyen ruhákat viszek haza, visszacipelem a pulovereket, a sok hosszú nadrágot és zárt cipőt, hiszen úgy sem kell majd, erre ma örültem minden meleg textíliának, amit a szekrényben találtam.

Ja igen hazapakolok, úgyanis nem egészen egy hét múlva begurulunk a reggeli vonattal a Keleti pályaudvarra és meglátogatjuk drága kis hazánkat, és Titeket!!!!, mert már nagyon hiányoztok. Elképesztően nagyon.
Valamikor a múlt héten el is mentünk megvenni a jegyeket a Hauptbahnhofra, amiről annyit érdemes tudni, hogy 4 vagy 5 emelet magas, és a legalsó szintre futnak be a MÁV-os vonatok, de több másik vonat (regionális, egyéb német vonatok) a különböző szintekre érkezik és onnan indul, ja és mindez egyben bevásárlóközpont is.
Valami olyasmi jellege van, mint egy reptérnek, repülők nélkül. :)
Mivel nem vettünk még nemzetközi vonatjegyet itt Berlinben, kicsit azért gondolkodóba estünk, hogy merre-hogyan, de szerencsére könnyen megtaláltuk a Nemzetközi pénztárat, és a néni egész készségesen, félig németül-félig angolul elmondta nekünk a tudnivalókat. 

És kézhez kaptuk csodálatos jegyeinket HAZA! :)

 

Kedden koraeste indulunk haza, és valamikor szerda reggel érkezünk, szép kis éjszaka lesz megint a vonaton... De kedden indulás előtt még elmegyünk Sprachkurz-ra, mert nem szeretnénk sokat hiányozni az órákról. A Sprachkurz amúgy ahhoz képest, hogy eleinte túl könnyűnek tűnt, például első óránk a segédigéket tanultuk, ami azért könnyűnek mondható, mostanában azért kell dolgozni, és amellett, hogy ismétlünk is, sok új dolgot, szót tanulok. 

Mindenképpen szerettem volna Nektek megmutatni az első német jegyemet, amit egy 'Diktat'-ra kaptam. Semmi komoly, tulajdonképpen tollbamondás németül, nem is volt nehéz, de még így is hibáztam, viszont nagyon-nagyon büszke vagyok rá, mert mégiscsak egy az első német jegyem. Méghozzá 1,7-es. :)
Az ösztöndíj szempontjából ez a jegy nem fog számítani, de azért jól mutat, remélem ennél csak jobbakat fogok kapni :)


Az "utolsó" hétvégénk is elég mozgalmas lesz, holnap Erasmus-party, egy újabb, remélem legalább olyan jó lesz, mint az előzőek. Szombaton Hertha BSC meccs, amit már nagyon várunk, beszereztünk pár szurkolói kelléket is, de ezeket majd úgy is látni fogjátok később. Illetve vasárnap megint kimegyünk Flohmarkt-ra, ez már lassan szokás nálunk, de hát ha ennyire jó, és ennyire szeretjük? 
Puszi mindenkinek, már számolom a napokat!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése